ILLUMINATI

Gastspreker: Eric Cornand

8 December 2010 om 20u00

Illuminati. Het woord doet mensen huiveren. Het begrip is dik ingepakt met complottheorieën en geheimzinnigheid. Het doet de fantasie van menigeen op hol slaan en de discussies hoog oplaaien. Bestaan ze of niet? Zijn het baarlijke duivels of juist mensen met een nobel doel?

En vooral, als ze al bestaan, hoe zijn ze dan ontstaan? Waar komen ze vandaan en wat is hun streven?

Eric Cornand begint zijn voordracht met een uitspraak die hij stilaan tot zijn credo aan het maken is: “Niets is ooit wat het lijkt”. En verder: “Als u denkt dat ‘De Illuminati’ bestaan, dan heeft u het grondig mis”.
Maar wacht!
, als we de eerste uitspraak toepassen op de tweede, wat moeten we daaruit dan begrijpen?

 

Het wordt een moeilijke en moeizame speurtocht langs rookgordijnen en valkuilen en van de vele ‘waarheden’ die zich aanbieden bouwt Eric er één mogelijke uit die op maat is gesneden van zijn toehoorders. Langzaam maar zeker ontstaat dan een patroon dat wijst op een doelbewust streven. Een streven waarvan de realisatie zich deels afspeelt op dit moment.

Spannend als een boek van Dan Brown, onthutsend en onthullend en met een knipoog naar de thrillerauteurs en een schouderklopje vol mededogen naar al wie zichzelf en het leven zo graag ernstig nemen.

 

Een avond om van te smullen en genieten.

De enige vraag die aan het einde onbeantwoord blijft: was dit nu feit of fictie? Wie ook daar een antwoord op wil hebben kan de voordracht beter bijwonen en de vraag rechtstreeks aan de spreker stellen. Maar bedenk bij het antwoord dat hij zal geven: niets is ooit wat het lijkt…

Inkom: €8


Alle lezingen vinden plaats in het bovenzaaltje van  ‘Kaffee A Capella’, Godshuizenlaan 33, 9000 Gent.  Deuren open vanaf 19.30u
Ons zaaltje heeft enkel plaats voor een 50 à 55-tal personen. Gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren a.u.b!  Om praktische redenen vragen wij tevens de naam & voornaam van de persoon / personen die u zal / zullen vergezellen, te melden!
Bij voorbaat van harte dank!

RESERVATIES:  0032(0)499 733 610 (ma-vr van 14u tot 18u) / 0032(0)499 182179 (ma-vr van 18u-20u - behoudens onvoorziene omstandigheden) of via e-mail.