ENGELEN

Gastspreker: Nicole Meskens

Woensdag 12 januari 2011  om 20u00

Wij zijn konstant omringd door weliswaar onzichtbare en/of ontastbare krachten. Als kind leerden wij dat wij allen over een engelbewaarder beschikken. Wat betekent nu echter de naam Engel? In de katholieke taal is dit een gevleugeld wezen dat ons leidt, terwijl in andere culturen deze kracht uiteraard anders benoemd wordt. Er zijn ontelbare krachten en energieën, en dat we niet goedgelovig, onwetenschappelijk of kinderlijk naiëf over deze zaken praten is vanzelfsprekend. Waarom worden engelen bv. met vleugeltjes afgebeeld?! Vleugels staan namelijk in verband met licht. Denk maar eens aan de vogels bij zonsopgang & zonsondergang...

 

Gastspreker: Nicole Meskens

’Inkom: €8

Het Engelenritueel zal plaats vinden op wo. 23 mrt 2011. Meer info op de achterflap.

Toen Nicole, vele jaren geleden, in het derde jaar van de humaniora zat op een strenge katholieke school, werd in het naburige atheneum een voordracht gegeven over buitenzintuiglijke waarneming. Zij ging er zonder toelating heen, en sindsdien nam haar interesse voor de occulte en esoterische wetenschappen sterk toe. Haar latere studies brachten haar tot de universiteit van Utrecht, waar een leerstoel parapsychologie bestond. Als de leerling klaar is, verschijnt de meester, zegt men, en zij heeft daar dan ook een aantal mensen ontmoet die haar wegwijs maakten in deze materie.Nu, meer dan 30 jaar later, nog steeds vol interesse, en vele ervaringen rijker, weet zij, dat zij altijd een nederige leerling zal blijven, want onze kennis is een druppel en onze onwetendheid is een oceaan.


 

 

Locatie lezingen: ‘Kaffee A Capella’ (1ste verd.) Godshuizenlaan 33, Gent. Recht tegenover het Bijlokemuseum.

Ons zaaltje heeft maar plaats voor een 55 tal personen,  gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren a.u.b! Om praktische redenen vragen wij ook de naam & voornaam van de persoon / personen die u zal / zullen vergezellen, te melden!  Bij voorbaat dank!
Reservaties: ma-vr. van 15u-20u   0032(0)495 63 00 73 begin_of_the_skype_highlighting Vrij 0032(0)495 63 00 73 end_of_the_skype_highlighting* (Nicole) of via reservatieformulier.