Kabbalah

Gastspreker: Werner Kodaz

woensdag 9 februari 2011 om 20u00

De Kabbalah is voor velen een mysterie en een moeilijk te begrijpen materie, echter in deze lezing zullen we een verhelderden verklaring geven van wat de kabbalah nu precies is en inhoudt, en dit is veel meer dan je misschien ooit in een of ander Kabbalahboek erover gelezen hebt! Want de meeste zoniet alle boeken over de Kabbalah vertrekken met hun verklaring vanaf de eerste Sephirah ofwel Kether, maar aan Kether gaat een hele geschiedenis aan vooraf waar normaal nooit over gesproken wordt met het argument: “het goddelijke kunnen we niet bevatten” en daar mee zou dan alles gezegd zijn en blijven we op onze honger zitten!

Welnu in deze lezing zal ik juist beginnen met datgene dat z.g.n. niet gezegd kan worden, we zullen misschien voor de eerste maal in de geschiedenis van de Kabbalah een ernstige poging wagen om dit onzegbare mysterie te verklaren.

Daarnaast zullen we ook samen geleidelijk aan de Kabbalistische Levensboom opbouwen en een verklaring trachten te geven van de verschillende bestaanssferen ofwel Sephiroth genoemd. Alsook zal ik een verklaring van de Heilige Naam het Tetragrammaton geven. In het kort zal ik ook een verklaring geven van de magische werking van de Kabbalah en zullen we samen een klein Kabbalistisch experiment uitvoeren.

Deze lezing is interessant voor een ieder die zich afvraagt vanwaar komen we waar gaan we naar toe en wat is nu precies die Kabbalah. Zult u na het bijwonen van deze lezing een volleerd Kabbalist zijn? Neen zeer zeker niet, maar je zult er wel een veel beter en verhelderend begrip van hebben that’s a promise!
Kortom wederom een lezing om niet te missen!

 

Inkom: €8

Locatie lezingen: ‘Kaffee A Capella’ (1ste verd.) Godshuizenlaan 33, Gent. Recht tegenover het Bijlokemuseum.

Ons zaaltje heeft maar plaats voor een 55 tal personen,  gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren a.u.b! Om praktische redenen vragen wij ook de naam & voornaam van de persoon / personen die u zal / zullen vergezellen, te melden!  Bij voorbaat dank!
Reservaties: ma-vr. van 15u-20u   0032(0)495 63 00 73 begin_of_the_skype_highlighting Vrij 0032(0)495 63 00 73 end_of_the_skype_highlighting* (Nicole) of via reservatieformulier website.