De Nectar van de Goden

gastspreker: Eric Cornand

wo. 12 oktober 2011     20u00

In vele oude teksten en verwijzingen is er steeds weer sprake van de ‘Nectar van de Goden’. Dit zou een speciaal voedsel zijn dat de Goden tot zich namen om hun perceptie, hun bewustzijn en intuïtie te verhogen, hun weerstand tegen ziekte te verbeteren en hun kracht en jeugdigheid te behouden. Dit voedsel was tegelijk een anti-aging product en een middel dat de geestelijke vermogens deed toenemen. Het liet de aartsvaders toe om hun legendarische hoge leeftijden te bereiken en hun bloed zuiver te houden. Lees: vrij van vrije radicalen die het DNA en ander genetisch materiaal aantast en de levensspanne bekort.

Met de zondvloed ging veel kennis verloren en ontstonden geheime genootschappen en priesterkasten die wat er nog over was van de oorspronkelijke goddelijke kennis koesterden en bewaarden, maar ook afschermden voor het gewone volk. Godennectar was nog slechts sporadisch verkrijgbaar en de kennis om het te maken ging gaandeweg volledig verloren. De Farao’s konden er nog over beschikken en lieten het in hun broden verwerken.

De zinsnede ‘geef ons heden ons dagelijks brood…’ in het Onze Vader van de katholieke kerk zou naar dit mysterieuze ‘toonbrood’ verwijzen en ook naar de link tussen het Christendom en de Oudegyptische tijd. Daarna nemen de verwijzingen naar het gebruik snel af en zijn het nog slechts de alchemisten die er af en toe naar verwijzen onder diverse benamingen zoals onder andere de ‘Steen der Wijzen’ of ‘Sterrenvuur’.

 

Maar de kennis is nooit helemaal verloren gegaan en vandaag meent men – in beperkte en besloten kringen - weer te weten wat het precies was en begint men terug te ontdekken wat het kan doen.

Sinds kort kan men de ‘Nectar van de Goden’ terug maken en het is zelfs al te koop.

Eric Cornand geeft, in zijn gekende stijl, een boeiende voordracht met diapresentatie over de geschiedenis en het herontdekken van dit mysterieuze godenvoedsel en brengt een aantal stalen mee, jawel!, die door het publiek kunnen geproefd worden.

Inkom: €8

Locatie lezingen: ‘Kaffee A Capella’ (1ste verd.) Godshuizenlaan 33, Gent. Recht tegenover het Bijlokemuseum (info over de wegenwerken hier.).
Op wandelafstand (±14 min.) van het station Gent Sint-Pieters. 
Na 19:00u is er gratis parkeerplaats op de Koning Leopold II-laan ( 't Citadelpark) en op de Louis Pasteurlaan (Bijlokehof). Beiden op wandelafstand (±7-8 min.) van A Capella.
Wie onmiddellijk een parkeerplaats wenst (gezien de vervelende wegenswerken aan de R40), kan beter gebruik maken van de parkeergarage op het Sint-Pietersplein, die bevindt zich op wandelafstand (±10 min.) van A Capella. Meer info daarover op de site van Parkeerbedrijf Gent.

Reservaties: ma-vr. van 15u-20u   0032(0)495 63 00 73 begin_of_the_skype_highlighting Vrij 0032(0)495 63 00 73 end_of_the_skype_highlighting* of e-mail via·reservatieformulier.

Beperkte plaatsen! Gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren. De plaatsen worden altijd gereserveerd op volgorde van inschrijving! Om praktische redenen vragen wij tevens naam & voornaam van de persoon die u zal vergezellen, te melden! Bij voorbaat dank! Sms'en kan ook op bovenstaand nummer. Vergeet dan a.u.b. niet naam, voornaam, telefoonnr. en/of e-mail adres te melden.