Bestaat inwijding, hoe kan men dit ervaren

Gastspreker: Frank Morant

wo. 14 dec. 2011     20u00

Dit is een belangrijk thema, want er wordt veel gesproken over inwijding, het licht enz... maar men vergeet dat inwijding niet zomaar te bereiken is. Weinigen zijn bereid en klaar voor het louteringsproces. Men kan er ook niet naar streven, daar ieder streven of discipline enkel het ego betreft.
De vraag is echter, kan men er achter komen of er meerdere inwijdingen zijn of is het éénmalig.
Vanuit mijn ervaring kan ik alleen maar besluiten dat er inwijdingsgraden bestaan.
Dergelijke ervaringen kan men maar ondergaan als men helemaal geen weet heeft van het bestaan ervan, en zodoende geen enkele zoektocht erover bestaat.
Hoewel mensen steeds naar een duidelijk antwoord gezocht hebben, en historici, archeologen en andere onderzoekers de waarheid willen ontmaskeren hebben, blijft het wat dat betreft een dubbeltje op zijn kant, want het denken kan nooit de causaliteit overbruggen.


Men moet in de GENADE kunnen komen om de glimp op te kunnen vangen van de andere werkelijkheid.
Valt het ons niet op dat door de tijden heen mensen steeds naar een antwoord gezocht hebben op de belangrijkste levensvragen. Een antwoord dat enkel maar kan komen wanneer er een speciale gebeurtenis ons ten deel valt, anders blijft steeds het zoeken naar en de twijfels blijven bestaan.

Inkom: €8

Locatie lezingen: ‘Kaffee A Capella’ (1ste verd.) Godshuizenlaan 33, Gent. Recht tegenover het Bijlokemuseum (info over de wegenwerken hier.).
Op wandelafstand (±14 min.) van het station Gent Sint-Pieters. 
Na 19:00u is er gratis parkeerplaats op de Koning Leopold II-laan ( 't Citadelpark) en op de Louis Pasteurlaan (Bijlokehof). Beiden op wandelafstand (±7-8 min.) van A Capella.
Wie onmiddellijk een parkeerplaats wenst (gezien de vervelende wegenswerken aan de R40), kan beter gebruik maken van de parkeergarage op het Sint-Pietersplein, die bevindt zich op wandelafstand (±10 min.) van A Capella. Meer info daarover op de site van Parkeerbedrijf Gent.

Reservaties:
ma-vr. van 15u-20u  +32 495 63 00 73 begin_of_the_skype_highlighting Vrij +32 495 63 00 73 end_of_the_skype_highlighting* of e-mail via·reservatieformulier.

Beperkte plaatsen! Gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren. De plaatsen worden altijd gereserveerd op volgorde van inschrijving! Om praktische redenen vragen wij tevens naam & voornaam van de persoon die u zal vergezellen, te melden! Bij voorbaat dank! Sms'en kan ook op bovenstaand nummer.