Sjamanisme

Gastspreker: Daan van den Hurk

wo. 08 feb. 2012      20u00

Lezing over de levensvisie en de levenswijze van de Indiaanse volkeren

 

Samen met de aanwezigen ga ik op reis naar de tradities van de Indiaanse volkeren. Ik belicht de levensvisie en de daaruit voortvloei-ende levenswijze van de Indianen. Door hun rotsvast geloof hebben de Indianen een uitgesproken levensvisie. Vanuit hun levenswijsheid hebben zij een unieke levenswijze. In de Indiaanse traditie heeft alles wat leeft een Ziel.
Alles wat leeft heeft het recht om te leven en verdient respect.
Alles wat leeft is verenigd in de 'circle of life', waarin zij allen naast elkaar leven en wat wordt gesymboliseerd in het Medicijnwiel.

Het vertrekpunt van de lezing is het Medicijnwiel; dit is ons innerlijk kompas en is universeel. Het Medicijnwiel is het Hart van de Schepping en in deze cirkel van het leven zijn alle Krachten van de Schepping ondergebracht. Zodra we ons weer verbinden met alles wat leeft kan 'liefde' weer stromen.
Liefde is een uitwisseling van energie, waarvoor we niets hoeven te doen. Onze Schepper schept vanuit Liefde al het leven. Zodra we gaan beseffen dat we een gelijkwaardig deel zijn van het geheel, zullen we ons meer verbonden gaan voelen met alles wat leeft.
Ons verbonden voelen is openstaan voor de liefde, die vanuit onze Schepper via al het andere leven naar ons toe stroomt. In feite hoeven we dus alleen maar te ontvangen.
Ik geef inzicht in de bedoelingen van tegenslagen in het leven, waardoor we weer gaan geloven in het leven, zodat we al onze talenten en gaven kunnen ontwikkelen om bij onze (Ziels)bestemming te geraken.  

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Geloof
  • Groot Mysterie
  • Grote Geest
  • Intuïtie
  • Goddelijk evenwicht
  • De Krachten van de vier Windrichtingen
  • Hoe we het medicijnwiel kunnen toepassen.
  • Onze zielsbestemming

De Sjamaanse Drum is het instrument waarmee de lezing wordt aangevangen. Door de trilling van de Drum en haar Helende werking worden alle aanwezigen met elkaar verbonden. Alle dagelijkse beslommeringen worden naar de achtergrond geleid, met de bedoeling dat de energie van Liefde kan stromen.
Hierdoor staan we open voor alles wat nieuw is en kunnen we onbevangen alles in ons opnemen, zonder dat we het gevoel hebben om tekort te schieten.
Als afsluiting bespeel ik nogmaals mijn Drum. Alle goede gevoelens worden in ieders Ziel verankerd. Hierdoor 'weten' we dat niets verloren gaat en dat op het juiste moment, de liefde zich weer zal aandienen

 

Inkom: €8

 

website spreker - http://www.equinoxenergie.be

 

Locatie lezingen: ‘Kaffee A Capella’ (1ste verd.) Godshuizenlaan 33, Gent. Recht tegenover het Bijlokemuseum (info over de wegenwerken hier.).
Op wandelafstand (±14 min.) van het station Gent Sint-Pieters. 
Na 19:00u is er gratis parkeerplaats op de Koning Leopold II-laan ( 't Citadelpark) en op de Louis Pasteurlaan (Bijlokehof). Beiden op wandelafstand (±7-8 min.) van A Capella.
Wie onmiddellijk een parkeerplaats wenst (gezien de vervelende wegenswerken aan de R40), kan beter gebruik maken van de parkeergarage op het Sint-Pietersplein, die bevindt zich op wandelafstand (±10 min.) van A Capella. Meer info daarover op de site van Parkeerbedrijf Gent.

Reservaties:
ma-vr. van 15u-20u  +32 495 63 00 73 begin_of_the_skype_highlighting Vrij +32 495 63 00 73 end_of_the_skype_highlighting* of e-mail via reservatieformulier.

Beperkte plaatsen! Gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren. De plaatsen worden altijd gereserveerd op volgorde van inschrijving! Om praktische redenen vragen wij tevens naam & voornaam van de persoon die u zal vergezellen, te melden! Bij voorbaat dank! Sms'en kan ook op bovenstaand nummer.