Lezing apr. 2012 - Het leven na de dood ... gezien vanuit de esoterie en de parapsychologie

Gastspreker: Christian van de Kerkhove

woensdag 18 april 2012 om 20u00

Christian Vandekerkhove is docent theosofie, parapsychologie en hylisch pluralisme aan de faculteit voor vergelijkende godsdienstwetenschappen te Antwerpen.

Fundamentele pilaren in het mens-zijn van Christian Vandekerkhove zijn altijd geweest, enerzijds de spirituele beleving en de mystieke ervaring; anderzijds de rationele en wetenschappelijke benadering van de wereld. Beide zijn voor hem nooit contradictorisch geweest.
Vandaar dat hij zich in beide richtingen heeft ontplooid.
Reeds in zijn jeugd stelde hij vast, dat de wereld rondom hem deze twee invalshoeken vaak zag in een of/of relatie, terwijl het voor hem een en/en relatie was.
Daarom heeft hij zich steeds aangetrokken gevoeld tot bewegingen die in deze twee démarches geen antinomie zagen, wat hem in kontakt bracht met de theosofie, het Bahá'i geloof, de parapsychologie en in fine het hylisch pluralisme.
Hij ziet zijn taak dus vooral als verzoener tussen deze twee schijnbaar tegenstrijdige benaderingen van de wereld en de mens.

In de voordracht van vanavond zal hij spreken over het leven na de dood. Voor alle levende wezens is er maar 1 zekerheid en dat is dat ze ooit zullen sterven.
Wetenschap, religie en esoterie hebben elk hun beeld over dat sterven, maar wat moeten we hier eigenlijk van geloven?
Door zijn zeer uitgebreide wetenschappelijke én esoterische kennis is Christian de geknipte persoon om tijdens deze voordracht verschillende visies op een rijtje te zetten.

 

Inkom: €8

 

Locatie lezingen: ‘Kaffee A Capella’ (1ste verd.) Godshuizenlaan 33, Gent. Recht tegenover het Bijlokemuseum (info over de wegenwerken hier.).
Op wandelafstand (±14 min.) van het station Gent Sint-Pieters. 
Na 19:00u is er gratis parkeerplaats op de Koning Leopold II-laan ( 't Citadelpark) en op de Louis Pasteurlaan (Bijlokehof). Beiden op wandelafstand (±7-8 min.) van A Capella.
Wie onmiddellijk een parkeerplaats wenst (gezien de vervelende wegenswerken aan de R40), kan beter gebruik maken van de parkeergarage op het Sint-Pietersplein, die bevindt zich op wandelafstand (±10 min.) van A Capella. Meer info daarover op de site van Parkeerbedrijf Gent.

 

Reservaties:
ma-vr. van 15u-20u  +32 495 63 00 73 begin_of_the_skype_highlighting Vrij +32 495 63 00 73 end_of_the_skype_highlighting* of e-mail via·reservatieformulier.

Beperkte plaatsen! Gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren. De plaatsen worden altijd gereserveerd op volgorde van inschrijving! Om praktische redenen vragen wij tevens naam & voornaam van de persoon die u zal vergezellen, te melden! Bij voorbaat dank! Sms'en kan ook op bovenstaand nummer.