juni 2012 - Is ons denken vrij ... of geconditioneerd? Wat is conditionering

wo.13 juni 2012    20u00

 

Al wat we zien, horen, voelen, proeven, ruiken, wordt geordend door het denken. Zo bepaalt het denken wie we zijn en wat de wereld en andere levende wezens voor ons betekenen.

Dus het denken beheerst de wereld en zijn relatie tot onszelf. “Maar is ons denken juist? Is de omschrijving hetzelfde als de werkelijkheid of is de werkelijkheid iets totaal anders dan ons denken?”

Hoe kunnen we loskomen van deze vorm van conditionering?

Zeker als we beginnen te beseffen hoe groot de gevolgen zijn voor onszelf en de wereld.

Hoe dat het denken naargelang de culturele invloeden beschikt over het leven en volgens het denken mensen discrimineert en doodt.

Als we beginnen te beseffen dat we onszelf en andere dwingen om aan de standaard van het denken te voldoen, hoe dat het denken onzelf en anderen labelt en daardoor in een hoekje duwt. Heel ons maatschappelijk stelsel houdt conditionering in, ook religieuze en politieke denkbeelden, het zijn allemaal invloeden op ons bestaan.

Maar ze geven nooit de werkelijkheid weer van het echte leven of het innerlijk begrip wat vrijheid en volwaardigheid werkelijk is.

Jezelf vrij maken is een totale omwenteling die voor uzelf maar ook voor de samenleving absoluut noodzakelijk is, willen we werkelijk vrede en samenhorigheid onder de mensen creeëren.

In deze voordracht zal Jana Willems, spiritueel therapeute, u de invloed van conditionering schetsen, maar ook hoe we er totaal van kunnen loskomen en de daarbij horende vrijheid.
Een voordacht met veel ruimte voor vragen.

 

 

Inkom: 8 €

 

 

Locatie lezingen: ‘Kaffee A Capella’ (1ste verd.) Godshuizenlaan 33, Gent. Recht tegenover het Bijlokemuseum (info over de wegenwerken hier.).
Op wandelafstand (±14 min.) van het station Gent Sint-Pieters. 
Na 19:00u is er gratis parkeerplaats op de Koning Leopold II-laan ( 't Citadelpark) en op de Louis Pasteurlaan (Bijlokehof). Beiden op wandelafstand (±7-8 min.) van A Capella.
Wie onmiddellijk een parkeerplaats wenst (gezien de vervelende wegenswerken aan de R40), kan beter gebruik maken van de parkeergarage op het Sint-Pietersplein, die bevindt zich op wandelafstand (±10 min.) van A Capella. Meer info daarover op de site van Parkeerbedrijf Gent.

Reservaties:
ma-vr. van 15u-20u  +32 495 63 00 73 begin_of_the_skype_highlighting Vrij +32 495 63 00 73 end_of_the_skype_highlighting* of e-mail via·reservatieformulier.

Beperkte plaatsen! Gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren. De plaatsen worden altijd gereserveerd op volgorde van inschrijving! Om praktische redenen vragen wij tevens naam & voornaam van de persoon die u zal vergezellen, te melden! Bij voorbaat dank! Sms'en kan ook op bovenstaand nummer