"De esoterische tarot"

wo. 10 oktober 2012 20u00

Gastspreker: Werner Kodaz

In deze lezing zullen we het hebben over de Grote Arcana (Groot Geheim) van de Tarot. Deze bestaat uit 22 kaarten (afbeeldingen) maar omdat de O de Dwaas op het einde terugkomt in zijn/haar getransformeerde vorm bestaat hij eigenlijk uit 23 kaarten! 22 kaarten of afbeeldingen in zijn niet getransformeerde vorm, 22 = (2+2 = 4) 4 de Basis, Malkuth in de Kabbalah, de basis waarop de transformatie kan plaatsvinden en dan hebben we eigenlijk 23 kaarten of afbeeldingen, 23 = ( 2+3 = 5) 5 is Geburah in de Kabbalah de sfeer of Sephiroth van positieve discriminatie, 5 is ook het Getal van de Lerares of leraar soms ook de Hoge Priester genoemd, maar 5 is ook het Pentagram! Kortom uit deze korte introductie kunt u al opmerken dat de esoterische verklaring van de Tarot veel verder en dieper gaat dan je zou vermoeden. De Tarot is eigenlijk geen voorspelling systeem maar wel een Boek van Inwijding! Wel nu over dat Boek van Inwijding zullen we het tijdens deze lezing hebben. Deze lezing is geschikt voor zowel mensen die totaal niets van deTarot afweten als voor de meer ervaren Tarot beoefenaar. Kortom het belooft weer, zoals u ondertussen van Werner gewend bent, een lezing te worden die valt buiten het mainstream ( algemeen gedachtegoed) ! Wederom een lezing om niet te missen!

 

 

Inkom: 8 €

 

Locatie lezingen: ‘Kaffee A Capella’ (1ste verd.) Godshuizenlaan 33, Gent. Recht tegenover het Bijlokemuseum. 
Op wandelafstand (±14 min.) van het station Gent Sint-Pieters. 
Na 19:00u is er gratis parkeerplaats op de Koning Leopold II-laan ( 't Citadelpark) en op de Louis Pasteurlaan (Bijlokehof). Beiden op wandelafstand (±7-8 min.) van A Capella.
Wie onmiddellijk een parkeerplaats wenst , kan beter gebruik maken van de parkeergarage op het Sint-Pietersplein, die bevindt zich op wandelafstand (±10 min.) van A Capella. Meer info daarover op de site van Parkeerbedrijf Gent.

Reservaties:
ma-vr. van 15u-20u  +32 495 63 00 73of e-mail via·reservatieformulier (Nicole)

Beperkte plaatsen! Gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren. De plaatsen worden altijd gereserveerd op volgorde van inschrijving! Om praktische redenen vragen wij tevens naam & voornaam van de persoon die u zal vergezellen, te melden! Bij voorbaat dank! Sms'en kan ook op bovenstaand nummer.