Datum: 13 februari 2013

Spreker: Rudy Vanderstraeten

De spreker Rudy Vanderstraeten is astroloog, taoist, kruidenkundige, sjamaan en helderdenkende.

In deze voordracht zal hij het hebben over de werking van ons bewustzijn.

 

Op het einde van de 19e eeuw was men dichter bij de essentie van wat het bewustzijn was, dan nu.

 

Tegenwoordig wint de voorstelling veld, dat het bewustzijn een soort "produkt" zou zijn van neuronen-aktiviteit in de hersenen, en dus bij het stoffelijke sterven ook zou "verdwijnen".

Dat past binnen het materialistisch-wetenschappelijk denken, voor wie de stof het alfa en het omega is.

 

Daar tegenover staat de eeuwenoude esoterische visie, die het bewustzijn beschrijft als een "aktiviteit" van de geest. De grote revolutie binnen het menselijk denken - dat fameuze aangekondigde Waterman-tijdvak - bestaat eruit die "oude" kennis in modernere en begrijpbaardere woorden uit te leggen.

 

Als autodidact en "man van de straat" (cfr zijn naam) en als Lucht-mens, heeft Rudy geleerd deze complexe voorstellingen, die aan de basis van elke spiritualiteit liggen, in een klare en heldere taal te verwoorden.

 

Deze avond zal hij dus een nieuw licht laten schijnen op wat het bewustzijn is, hoe het werkt, wat de verhouding is met het denken, en een antwoord geven op de vele vragen die dan daarbij in de geest rijzen.

 

Een absolute aanrader! 

 

Inkom: 8 €

 

Locatie lezingen: ‘Kaffee A Capella’ (1ste verd.) Godshuizenlaan 33, Gent. Recht tegenover het Bijlokemuseum. 
Op wandelafstand (±14 min.) van het station Gent Sint-Pieters. 
Na 19:00u is er gratis parkeerplaats op de Koning Leopold II-laan ( 't Citadelpark) en op de Louis Pasteurlaan (Bijlokehof). Beiden op wandelafstand (±7-8 min.) van A Capella.
Wie onmiddellijk een parkeerplaats wenst, kan beter gebruik maken van de parkeergarage op het Sint-Pietersplein, die bevindt zich op wandelafstand (±10 min.) van A Capella. Meer info daarover op de site van Parkeerbedrijf Gent.

Reservaties:
ma-vr. van 15u-20u  +32 495 63 00 73* of e-mail via·reservatieformulier (Nicole)

Beperkte plaatsen! Gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren. De plaatsen worden altijd gereserveerd op volgorde van inschrijving! Om praktische redenen vragen wij tevens naam & voornaam van de persoon die u zal vergezellen, te melden! Bij voorbaat dank! Sms'en kan ook op bovenstaand nummer.