Datum: 24 april 2013

Gastspreker: Philip Van De Vijver

Aanvang voordracht: 20u00 (!!! lokatie zie onderaan !!!)

Philip Van De vijver studeerde Godsdienstwetenschappen aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Van 1991 tot 2000 leefde hij met zijn gezin in een Arkgemeenschap in Frankrijk (St.Antoine l' Abbaye) waar hij met deze benadering in contact kwam en er jaren lang actief aan meewerkte.

Studie, meditatie, vele gesprekken en persoonlijke ervaringen leiden vandaag tot een eigen synthese.

Sinds 2000 is hij leraar godsdienst en gedragswetenschappen in het Brugse.

Daarnaast werkte hij ook gedurende jaren als regressietherapeut. 

INNERLIJKE BEVRIJDING: De weg naar innerlijke bevrijding die in deze lezing wordt aangebracht, baseert zich op een heel eigen combinatie van psychologie en spiritualiteit. Het is een weg die de toehoorder van bij de start uitnodigt een innerlijke reis te ondernemen om zo contact te maken met de eigen geschiedenis: wat is er aan mij gebeurd en hoe heb ik erop gereageerd.

 

         Die bewustwording leert mij veel over mijn voelen, denken en handelen van vandaag: waarom voel ik me zo vaak alleen, waarom zie ik mezelf niet graag, waarom heb ik problemen met gezag, waarom voel ik me leeg of gewelddadig, waarom kan ik (mezelf) niet vergeven, waarom heb ik steeds weer moeilijkheden met mannen/vrouwen, waarom maak ik altijd weer dezelfde fouten, waarom lach ik terwijl ik binnenin ween, waarom mislukken mijn relaties altijd weer, waarom ben ik zo jaloers of dominant, waarom kan ik niet zeggen wat ik wil zeggen, waarom voel ik me altijd schuldig, waarom kan ik geen keuzes maken...

 

         Eenvoudige maar krachtige psychologische sleutels helpen mij dit te onderzoeken, te begrijpen en te plaatsen. Het is alsof men een innerlijke

"grote kuis" doet. Tegelijk is werkelijke bevrijding een fundamenteel spirituele weg. Het is een - soms zeer moeilijke - keuze voor het leven, bijgestaan door anderen, vooral door de spirituele wereld die er maar om vraagt uitgenodigd te worden tot medewerking:

 

"Ik sta voor de deur en klop aan.

Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent,

zal Ik binnenkomen,

en we zullen samen eten,

Ik met hem en hij met Mij"

 

!!! OPGELET !!! EENMALIGE WIJZIGING !!!! van LOKATIE !!!


Aangezien “A Capella” ,op 24 / 04 / 2013, nog gesloten is,daar de uitbaters nog niet terug zijn van hun reis, zal,

de voordracht "INNERLIJKE BEVRIJDING" van 24 / 04 / 2013,

doorgaan in de vergaderzaal van ….de hieronder vermelde locatie.

 

Café

" DE KARPER "

Kortrijkse Steenweg, 2

9000 Gent

 

Situering: Vanaf “A Capella” over de brug, richting “Citadelpark”, (+ – 200 meter), aan de eerstvolgende rode lichten, "op de hoek" van het kruispunt                         "Charles de Kerckhovelaan" en de "Kortrijkse steenweg".

 

Inkom: 8 €

 

Normale lokatie voor de voordrachten.


Locatie lezingen: ‘Kaffee A Capella’ (1ste verd.) Godshuizenlaan 33, Gent. Recht tegenover het Bijlokemuseum. 
Op wandelafstand (±14 min.) van het station Gent Sint-Pieters. 
Na 19:00u is er gratis parkeerplaats op de Koning Leopold II-laan ( 't Citadelpark) en op de Louis Pasteurlaan (Bijlokehof). Beiden op wandelafstand (±7-8 min.) van A Capella.
Wie onmiddellijk een parkeerplaats wenst, kan beter gebruik maken van de parkeergarage op het Sint-Pietersplein, die bevindt zich op wandelafstand (±10 min.) van A Capella. Meer info daarover op de site van Parkeerbedrijf Gent.

Reservaties:
ma-vr. van 15u-20u  +32 495 63 00 73* of e-mail via·reservatieformulier (Nicole)

Beperkte plaatsen! Gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren. De plaatsen worden altijd gereserveerd op volgorde van inschrijving! Om praktische redenen vragen wij tevens naam & voornaam van de persoon die u zal vergezellen, te melden! Bij voorbaat dank! Sms'en kan ook op bovenstaand nummer.