Datum: 10 december 2014

Gastspreker: Leonard Vanhoeywegen

Aanvang voordracht: 20u00

December is de feestmaand bij uitstek wat Rooms-katholieke feesten betreft. In geen enkele andere maand vieren we zoveel “Christelijke” feesten als dan. We beginnen al vroeg met de goedheilige man Sinterklaas en zijn zwarte knecht om op het einde van de maand het grootste katholieke feest te vieren, kerstmis, de geboorte van Joshua Ben Maria, beter gekend als Jezus de Christus.

 

De feesttraditie in de decembermaand is zo ingeburgerd, dat we ons bij het vieren van al deze gebeurtenissen nooit afvragen wélk feest we eigenlijk vieren. Zijn al die katholieke feesten wel degelijk katholiek of komt hun oorsprong uit een totaal andere hoek?

Op een aangename en boeiende manier maken we tijdens deze thema-avond twee grote reizen door de tijd op zoek naar de oorsprong van deze katholieke feesten. De avond bestaat uit twee delen. In het eerste deel ontdekken we de oorsprong van de vele heiligenfeesten in het begin van de maand december.

 

 

 

Na de pauze, in het tweede deel, gaan we samen op reis naar het oude Egypte om via de Zodiac van Dendera de mystiek rond het grootste feest in de decembermaand te ontrafelen.

 

 

Nadat we de mysteries doorgrond hebben en de oorsprong van de feesten kennen zal de liefdesboodschap die als een rode draad het verre verleden met het heden verbindt, het hart van de aanwezigen aanraken en in de toekomst de feesten in de decembermaand voor altijd een diepere dimensie geven.

 

Inkom: 8 €

 

Locatie lezingen:

‘Kaffee A Capella’ (1ste verd.) Godshuizenlaan 33, Gent.

Recht tegenover het Bijlokemuseum.

Op wandelafstand (±14 min.) van het station Gent Sint-Pieters.

 

Na 19:00u is er gratis parkeerplaats op de Koning Leopold II-laan ( 't Citadelpark) en op de Louis Pasteurlaan (Bijlokehof). Beiden op wandelafstand (±7-8 min.) van A Capella.

Wie onmiddellijk een parkeerplaats wenst, kan beter gebruik maken van de parkeergarage op het Sint-Pietersplein, die bevindt zich op wandelafstand (±10 min.) van A Capella.

Meer info daarover op de site van Parkeerbedrijf Gent.

Reservaties:

ma-vr. van 15u-20u +32 495 63 00 73* of e-mail via het reservatieformulier op onze website "universeel.org".

Beperkte plaatsen! Gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren.

De plaatsen worden altijd gereserveerd op volgorde van inschrijving!

Om praktische redenen vragen wij tevens naam & voornaam van de persoon die u zal vergezellen, te melden!

Bij voorbaat dank!

Sms'en kan ook op bovenstaand nummer.