Datum: 21 januari 2015

Gastspreker: Johan Rommelaere

Aanvang voordracht: 20u00

Hekserij is een thema dat door de eeuwen heen mensen op een heel verschillende wijze geïnspireerd heeft. Het staat ook niet los van bepaalde archetypen die in ons onderbe-

wustzijn sluimeren.

Als we het over heksen hebben, dan slaat onze verbeelding sowieso op hol. Wat we ons daar dan concreet bij voorstellen is echter heel divers.

De een denkt aan oude kromgebogen duiveldienaressen die op een bezem naar de sabbat vliegen om er samen met collegae o.a. sexuele handelingen te plegen met de duivel; de andere snuift de geur van brandstapels of hoort de kreten van slachtoffers van waanvoorstellingen die in donkere krochten tot bekentenissen ge-dwongen worden. Anderen denken dan weer aan de sympathieke speelse jonge Harry Potter-heksen van Zweinstein. Onze sprookjes worden bevolkt door heksen.

De Wicca is dan weer het zinnebeeld van de goede heks die haar krachten ten dienste stelt van hen die er beroep op willen doen.

Maar ook dit is een vertekend beeld. Hekserij en al de waanbeelden die erbij horen zijn trouwens nog niet uit de wereld verdwenen en blijven fascineren.

Inkom: 8 €

 

Locatie lezingen:

‘Kaffee A Capella’ (1ste verd.) Godshuizenlaan 33, Gent.

Recht tegenover het Bijlokemuseum.

Op wandelafstand (±14 min.) van het station Gent Sint-Pieters.

Na 19:00u is er gratis parkeerplaats op de Koning Leopold II-laan ( 't Citadelpark) en op de Louis Pasteurlaan (Bijlokehof).

Beiden op wandelafstand (±7-8 min.) van A Capella.

Wie onmiddellijk een parkeerplaats wenst, kan beter gebruik maken van de parkeergarage op het Sint-Pietersplein, die bevindt zich op wandelafstand (±10 min.) van A Capella.

Meer info daarover op de site van Parkeerbedrijf Gent.

Reservaties:

ma-vr. van 15u-20u +32 495 63 00 73* of e-mail via het reservatieformulier op onze website "universeel.org".

Beperkte plaatsen!

Gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren.

De plaatsen worden altijd gereserveerd op volgorde van inschrijving!

Om praktische redenen vragen wij tevens naam & voornaam van de persoon die u zal vergezellen, te melden!

Bij voorbaat dank!

Sms'en kan ook op bovenstaand nummer.