datum: 10 mei 2017

gastspreker: Prof. Dr. John van Schaik

aanvang lezing: 20.00 uur

In het hart is Hij/Zij te vinden.

Altijd door hebben serieuze Gods-zoekers zich afgevraagd waar God/de godin in hoge wereldverten te vinden, zoals de oude gnostieke christenen zich afvroegen. En, heeft Hij/Zij niets met de schepping te maken? Of is de schepping God zelf, zoals in pantheïstische voorstellingen wordt gedacht? Of is God in het hart te vinden, zoals de mystieke tradities van de grote wereldreligies menen? Mystici zoeken God in de “oergrond van het hart”. Dat is de immanente God. Waar men God denkt te vinden, maakt een groot verschil voor de weg die men bewandelt, maar wanneer men eenmaal geraakt wordt door het goddelijke ontdekt men dat God overal is te vinden: in wereldverten, in de schepping en in het hart (en nog veel meer).

In deze lezing zal John van Schaik de verschillende wegen uiteen zetten. Met een nadruk op de immanente God van de Vlaamse mystici Hadewijch (midden dertiende eeuw) en Jan van Ruusbroec (1292-1381). 

John van Schaik is godsdiensthistoricus. Zijn licentiaat ging over de mystiek. Zijn promotie over de gnostiek van de katharen. Hij heeft vele boeken op zijn naam staan over de gnostische, mystieke en esoterische tradities.

 Inkom: 8 €

 

Locatie lezingen:

‘Kaffee A Capella’ (1ste verdiep) 

 Godshuizenlaan 33, Gent.

Recht tegenover het Bijlokemuseum.

Op wandelafstand (±14 min.) van het station Gent Sint-Pieters.

 

Opgelet: de parkeertarieven en parkeerzones in Gent zijn gewijzigd!!                                     Wanneer U uw wagen parkeert, kijk dan goed of er een parkeermeter staat en                                  of U ook na 19.00 uur moet betalen!!!

Wie onmiddellijk een parkeerplaats wenst, kan gebruik maken van de parkeergarage op het Sint-Pietersplein, die bevindt zich op wandelafstand (±10 min.) van A Capella.

Meer info daarover op de site van de stad Gent en van het Parkeerbedrijf Gent.

Reservaties:

ma-vr. van 15u-20u +32 495 63 00 73* of e-mail via het reservatie-formulier op onze website "universeel.org".

Beperkte plaatsen!

Gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren.

De plaatsen worden altijd gereserveerd op volgorde van inschrijving!  

Om praktische redenen vragen wij tevens naam & voornaam van de persoon die u zal vergezellen, te melden!

Bij voorbaat dank!

Sms'en kan ook op bovenstaand nummer.