datum: 09 mei 2018

gastspreker: Corry Geijsen

aanvang lezing: 20.00 uur

David Icke kunnen we gerust de vader aller complottheorieën noemen. Zijn talrijke werken waren oorspronkelijk enkel in het Engels verkrijgbaar, maar voor het eerst verscheen ook een lijvige vertaling in het Nederlands: het fantoomzelf. Alhoewel hij heel veel volgelingen heeft is het intellectueel incorrect naar hem te verwijzen, enkel paranoïde fanatici worden geacht zijn fantastische beweringen te geloven. 

Reden genoeg voor Corry om zijn beweringen eens grondig te onderzoeken. Zijn belangrijkste standpunt luidt dat de wereld die we waarnemen slechts een virtuele simulatie is die op de koop toe onder controle staat van een verborgen macht die ons met kwaadaardige bedoelingen wil manipuleren. Corry zal eerst een overzicht geven van de belangrijkste filosofische en metafysische denkbeelden die beweren dat de waarneembare wereld maar een bedrieglijke illusie is. Van Plato's grottenallegorie naar de gnostici en  

later Kant (das ding an sich) en de Duitse idealisten, om te eindigen met de fenomenologie. Ook de parapsychologie, voornamelijk het fenomeen van voorspellende dromen, leidt soms tot fascinerende hypotheses over de wereld waarin we leven en ervaringen opdoen. Als Icke het heeft over die manipulerende machten verwijst hij voortdurend naar de illuminati en de archonten. Een tot nu toe onbesproken verband dus tussen de leer van de gnosis en de beruchte illuminati die in het verborgene de macht over de wereld willen overnemen. Dit verondersteld verband zal Corry toelichten en alles zal duidelijk worden als we leven en doelstellingen van Weishaupt bekijken, de stichter van de historisch bestaande illuminati. Echt bont maakt Icke het in zijn bewering dat die misleidende krachten vanuit de maan en Saturnus ageren. En toegegeven, beide hemellichamen verbergen heel wat geheimen niet voor het grote publiek bestemd. Het sterkst in zijn argumentatie en bewijsvoering is Icke in zijn benadering over de rol van het geld en de banken in dit alles. Goethe, een der bekendste leden van de illuminati geeft ons hier een zeer helder inzicht in (Faust 2). Ook nog iets over de vele onopgeloste raadsels over het leven en de dood van Carlos Castaneda, een geliefkoosd auteur van Icke. Corry zal eindigen met de meest omstreden bewering van Icke dat sommige illustere personen door hun bloedlijn kunnen veranderen in reptielen. Hier lijkt de mosterd wel heel kwalijk te ruiken of behoort dit ook tot de misleiding ? In elk geval stof genoeg voor een grimmige nabespreking. 

Inkom:   8 €

 

Locatie lezingen:

‘Kaffee A Capella’ (1ste verdiep) 

 Godshuizenlaan 33, Gent.

Recht tegenover het S.T.A.M..

Op wandelafstand (±14 min.) van het station Gent Sint-Pieters.

Opgelet: de parkeertarieven en parkeerzones in Gent zijn gewijzigd!!

Wanneer U uw wagen parkeert, kijk dan goed of er een parkeermeter staat en of U ook na 19.00 uur moet betalen!!!

Wie onmiddellijk een parkeerplaats wenst, kan gebruik maken van de parkeergarage op het Sint -Pietersplein, die bevindt zich op wandelafstand (±10 min.) van A Capella.

Meer info daarover op de site van de stad Gent en van het Parkeerbedrijf Gent.

Reservaties:

ma-vr. van 15u-20u   +32 495 63 00 73* of e-mail via het reservatieformulier op onze website "universeel.org".

Beperkte plaatsen!

Gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren.

De plaatsen worden altijd gereserveerd op volgorde van inschrijving! 

Om praktische redenen vragen wij tevens naam & voornaam van de persoon die u zal vergezellen, te melden!

Bij voorbaat dank!

Sms'en kan ook op bovenstaand nummer.