datum: 10 oktober 2018

gastspreker: Peter Vereecke

aanvang lezing: 20.00 uur

Verslag van een kritische zoektocht door Peter Vereecke over wat we werkelijk weten van onze aarde, zon en maan, planeten en sterren en onze plaats in het universum.

Wat mag je verwachten?

De wetenschap geeft ogenschijnlijk een duidelijk beeld van ons aards podium en de kosmologische constructie waarin we leven: hoe deze tot stand kwam, gestructureerd is, functioneert en welke onze plaats daarin is.

Door allerlei omstandigheden is Peter dit dossier beginnen onderzoeken met zijn eigen kritisch verstand. Hij heeft boeken gelezen, internet doorsnuffeld, contact gezocht met andere experten, ...want hij wou de ware toedracht weten.

Hij stootte op heel wat eigenaardige vaststellingen en vooral veel vragen. Het bracht hem tot verrassende inzichten en zelfs onthutsende conclusies.

Hij nodigt u uit voor een intrigerende verkenningstocht waarbij heel wat de revue zal passeren: bekende astronomen en filosofen, begrippen als heliocentrisme, zwaartekracht, relativiteit en big bang, mythologie en bijbel, Nasa en ruimtevaart, oude kaarten en poolexpedities, Vatikaan en Jezuïeten en uiteraard heel ons universum.

Vrees geen droge kost, maar reken op flinke porties verrassing, spanning, mysterie...en dit alles overvloedig geïllustreerd met allerlei beeldmateriaal.

Peter garandeert ons dat onze mond zal open vallen van verbazing en vooral dat we nooit meer op dezelfde manier om ons heen en naar boven zullen kijken.

En uiteraard is het aan eenieder om er achteraf het zijne van te denken of - beter nog - zelf op onderzoek uit te trekken.

Peter staat open voor alle vormen van kritiek en alle aanvullende informatie.

Inkom: 8 €

 

Locatie lezingen:

‘Kaffee A Capella’ (1ste verdiep) 

 Godshuizenlaan 33, Gent.

Recht tegenover het S.T.A.M.

Op wandelafstand (±14 min.) van het station Gent Sint-Pieters.

 

Opgelet: de parkeertarieven en parkeerzones in Gent zijn gewijzigd!!                                    

Wanneer U uw wagen parkeert, kijk dan goed of  er een parkeermeter staat en of U ook na 19.00 uur moet betalen!!!

Wie onmiddellijk een parkeerplaats wenst, kan gebruik maken van de parkeergarage op het Sint -Pietersplein, die bevindt zich op wandelafstand (±10 min.) van A Capella.                              Meer info daarover op de site van de stad Gent en van het Parkeerbedrijf Gent. 

Reservaties:

 

ma-vr. van 15u-20u +32 495 63 00 73* of e-mail via het reservatieformulier op onze website "universeel.org".

Beperkte plaatsen!

Gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren.

De plaatsen worden altijd gereserveerd op volgorde van inschrijving! 

Om praktische redenen vragen wij tevens naam & voornaam van de persoon die u zal vergezellen, te melden!

Bij voorbaat dank!

Sms'en kan ook op bovenstaand nummer.