datum: 07 november 2018

gastspreker: Fons Wils

aanvang lezing: 20.00 uur

We zijn bewuste wezens, maar van wat zijn we bewust? We voelen, we nemen waar, we denken na. Het gaat allemaal snel vooruit. Al die prikkels gunnen ons geen rust. Wanneer ons bewustzijn dan toch eens blokkeert of toevallig eens leeg is, raken we in paniek, we merken dat we geen stilte verdragen.

Als we wat vrije tijd hebben dan gaan we de natuur in. Allerlei vreemde prikkels komen dan op ons af. Die prikkels roepen bepaalde emoties op. Sommigen zeggen dat het thuiskomen is omdat de meesten denken dat die thuis de wereld van de emoties is. Maar soms voelen we ook iets anders; gevoelens van grootsheid en van verbondenheid. Daar weten we geen blijf mee omdat we ze niet verstaan. Er ontbreekt blijkbaar een schakel. Hoe komt dat?  Onze wijze van leven wordt gekenmerkt door het feit dat we ons bewustzijn grotendeels gebruiken voor zaken waar het niet voor dient. Door analytisch te denken, hebben wij van ons bewustzijn iets gemaakt dat op een computer gelijkt. We zijn voltijds bezig met het ordenen van informatie.

We beseffen niet meer dat ons bewustzijn in feite dient om waar te nemen. Waarnemingen hebben enkel een toegevoegde waarde als ons bewustzijn los kan komen van de materiele kant van ons bestaan, van het zijnde. We beseffen door onze analytische benaderingen niet dat er daarbuiten nog iets bestaat, het ZIJN. Een stuk daarvan ligt binnen het bereik van ons bewustzijn, het staat aantoonbaar helemaal los van onze hersenen, het is het transcendente. Soms ontstaat er tussen sommige mensen een vorm van neurale synchroniciteit, het transpersoonlijke. Een voorbeeld daarvan zijn de leden van een muziekband die elkaar naadloos kunnen aanvoelen. Maar er is meer, veel meer …

Deze avond gaat over het aantonen en hervinden van die andere facetten van ons bewustzijn. 

Inkom: 8 €

 

Locatie lezingen:

‘Kaffee A Capella’ (1ste verdiep) 

 Godshuizenlaan 33, Gent.

Recht tegenover het S.T.A.M.

Op wandelafstand (±14 min.) van het station         Gent Sint-Pieters.

 

Opgelet : de parkeertarieven en parkeerzones      in Gent zijn gewijzigd!!

Wanneer U uw wagen parkeert, kijk dan goed of er een parkeermeter staat en of U ook na 19.00 uur  moet betalen!!!

Wie onmiddellijk een parkeerplaats wenst, kan gebruik maken van de parkeergarage op het Sint -Pieters plein, die bevindt zich op wandelafstand (±10 min.) van A Capella.

Meer info daarover op de site van de stad Gent en van het Parkeerbedrijf Gent. 

Reservaties:

 

ma-vr. van 15u-20u +32 495 63 00 73* of e-mail

via het reservatieformulier op onze website "universeel.org".

Beperkte plaatsen!

Gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren.

De plaatsen worden altijd gereserveerd op volgorde van inschrijving! 

Om praktische redenen vragen wij tevens naam & voornaam van de persoon die u zal vergezellen, te melden!

Bij voorbaat dank!

Sms'en kan ook op bovenstaand nummer.