9 - daagse reis naar Avalon (Glastonbury) van 5 juli t.e.m. 13 juli 2014.

Avalon, het huidige Glastonbury,was vroeger een eiland bewoond door priesteressen met een cultus gewijd aan de Moedergodin, heden ten dage is het een klein stadje van ongeveer een 9000-tal inwoners in het Zuidwesten van Engeland. Ondanks z'n kleinschaligheid is het een van de belangrijkste esoterische, New-Age centra van de wereld! Enkele "feiten": Jozef of Arimathea, de broer van Jezus, zou er het eerste Christelijke kerkje voor het westen gebouwd hebben .Later zou op deze plaats een kapel gebouwd worden opgedragen aan Maria Magdalena. Glastonbury (Avalon) bezit ook nog drie magische heuvels, t.w. 1) de Tor, op deze heuvel zouden de "onzichtbare" en de "zichtbare" wereld elkaar ontmoeten, 2) Chalice Hill, in deze heuvel zou volgens de Christelijke legende Jozef of Arimathea de beker van het Laatste Avondmaal begraven hebben, 3) Wearyall Hill, op deze plaats zou Jozef of Arimathea eerst voet aan wal hebben gezet (Avalon was vroeger een eiland!) en er werd een eeuwig durende vlam brandende gehouden die door geen enkele man aanschouwd mocht worden.

 

Ook bezit Glastonbury twee magische bronnen, n.m.l. de Chalice Well, ook de bloodspring genoemd, zij vertegenwoordigt de vrouwelijke yin polariteit, en de White Spring, zij vertegenwoordigt de mannelijke yang polariteit. Glastonbury heeft sinds enkele jaren ook z'n eigen Godinnen Tempel. Voorts vindt er ieder jaar de Crop Circle en de Goddess Conferentie plaats, wat bezoekers aantrekt van over heel de wereld. En voor diegene die de Engelse taal machtig zijn zijn er verschillende esoterische boekenwinkeltjes, alsook tal van andere interessante alternatieve winkeltjes.

 

Jeruzalem....Rome....Mecca....Lhasa...en van al deze plaatsen heeft Glastonbury (Avalon) de meeste energie van ongebruikte Kracht!

 

Kortom, Glastonbury (Avalon) is een plaats die men als ware "New-Age" pelgrim moet bezocht hebben, daar zij het Hart Chakra van Moeder Aarde vertegenwoordigt en de schatkamer is van onze Occulte Erfenis!

 

Ons programma ziet er als volgt uit:

1st. Dag: Samenkomst om …....in de Violierenlaan 134 te 8400 Oostende (Mariakerke), je kan je auto gratis parkeren in de onmiddellijke omgeving. Hier vertrekken we richting Calais Frankrijk voor de ferry van......... Aangekomen in Dover UK rijden we door tot Clacket Lane voor een sanitaire stop en koffiepauze, nadien rijden we verder tot Stonehenge en brengen een bezoek aan deze legendarische tempel uit de Oudheid. Dan verder tot Glastonbury alwaar we eerst onze kamers betrekken en daarna nog gezamenlijk iets gaan eten in het stadje.

 

2d.Dag: We starten onze dag met een bezoek aan Brigit Mound, dit is de plaats waar vroeger de pelgrims eerst moesten verblijven voordat ze de toelating kregen om het Heilige Eiland Avalon te betreden, nadien bezoeken we dan nog o.a. De Tor, dit is de plaats waar de twee energieën elkaar ontmoeten: vrouwelijke en mannelijk ofwel de Oude Religie en de nieuwe, het is ook de plaats van het kasteel van Gwenn ap Nud, King of the Fearies, we bezoeken vervolgens nog de White Spring (indien geopend?), Chalice Well, de Goddess Temple, Magdalena Chapel en St.John Church. Meer uitleg over al deze plaatsen krijgt u ter plaatse.

 

3d. Dag: We brengen een bezoek aan Burrow Mump, dit is de plaats waar volgens de overlevering de Dragon Power (Kennis van de Draak) voor de Keltische eilanden aan land zou zijn gebracht door de nakomelingen van Atlantis, vervolgens bezoeken we nog de Abbey, en indien nog tijd over brengen we nog een bezoek aan de imposante Kathedraal van Wells.

 

                                              Kathedraal van Wells

4d. Dag: We doen een daguitstap naar Avebury, hier bezoeken we Avebury Steen Cirkel, Sillbury Hill, West-Kenneth Long Barrow alwaar we een klein ritueel doen (deelname niet verplicht), en sluiten de dag af met een bezoek aan de Barge Inn voor een lekkere pint of Guiness of een theetje

voor de liefhebbers, op weg naar de Barge Inn passeren we dan nog aan de Vale of Pewsey waar volgens Ashayana Dean de 11d. Sterrenpoort zich zou bevinden?

 

5d. Dag: Doen we wederom een volledige daguitstap naar Winchester aldaar bezoeken we de Kathedraal, in deze Kathedraal werden vroeger de koningen en koninginnen van Engeland gekroond en het was ook een tijdje, tezamen met Londen, de hoofdstad van Engeland, we brengen ook nog een bezoek aan de Great Hall alwaar zich een 14- eeuwse replica bevindt van de Ronde Tafel van Koning Arthur.

 

                                  Great hall met replica van de Round Table

6d. Dag: Daguitstap naar Bath en de Romeinse baden aldaar. Bath is een oude Romeinse stad met een zeer gezellige drukte, straatmuzikanten, interessante winkels waaronder de mooie New-Age winkel Arcania enz. Kortom Bath is zeer zeker een bezoek waard!

           Romeins Badhuis in Bath                                            Bath

7d. Dag: Uitstap naar de steencirkel van Stanton Drew, nadien ben je vrij om in je eigen tempo te genieten van Glastonbury.

 

8d. Dag: Brengen we een bezoek aan het Sacred Wood, Gog en Magog, en nemen we deel aan een kristal/sound meditatie (deelname niet verplicht), nadien ben je weer vrij om te doen wat je zelf wilt.

 

9d. Dag: Na het ontbijt ( of voor?) laden we onze bagage in en ben je vrij tot 13u. Dan verlaten we Avalon/Glastonbury en rijden richting Dover voor de ferry van.....

 

Hoe deelnemen? Deze 9-daagse reis komt op 943 euro per persoon in dit bedrag is                                         inbegrepen:                                       

 Ferry ticket Calais/Dover en Dover/Calais

 8 overnachtingen op basis van B&B ( kamer met ontbijt)

 3 volledige daguitstappen

 3 halve daguitstappen

 Huren minibus

 Brandstofkosten

 Km vergoeding

 Alle rondleidingen ter plaatse met Nederlandstalige of Engelstalige uitleg Alle inkomgelden, waaronder o.a. Een bezoek aan de Romeinse baden en museum in Bath, inkom 16,25 !

 

Niet inbegrepen: – Middag en avondeten

                          – Persoonlijke uitgaven

 

Je kan deelnemen aan deze reis door een niet terugvorderbaar* voorschot van 300 euro te storten op rekeningnummer: Iban: BE68 4761 2315 5134 Bic: KREDBEBB van de KBC op naam van Werner Bertels met vermelding Avalon en aantal personen, dit voorschot moet ten laatste voldaan zijn tegen einde februari 2014 dit om mij toe te laten bijtijds de nodige boekingen te kunnen uitvoeren! Zo moet de minibus uiterlijk (liefst vroeger!) tegen eind februari geboekt worden anders is ze bezet, hetzelfde geldt voor de B&B, als ik bijtijds de boeking kan doen hebben we het beste hotelletje en wat niet onbelangrijk is zitten we allemaal samen in hetzelfde hotelletje! Dus als je echt zinnens bent om aan deze onvergetelijke reis deel te nemen wacht dan a.u.b. Niet met je voorschot te storten, hoe eerder de voorschotten voldaan hoe vlugger ik de nodige boekingen kan uitvoeren!

 

• Je voorschot kan alleen worden terugbetaald in geval van ziekte, hospitaal opname of een ander ernstige reden of als u iemand anders in uw plaats laat deelnemen. Of indien de reis niet zou doorgaan bij onvoldoende deelnemers. In alle andere gevallen is het mij onmogelijk om uw voorschot terug te storten vermits ik het gebruik om de nodige voorschotten op de boekingen te betalen!

 

Niet vergeten mede te nemen: uw identiteitskaart, regenjasje/regenscherm, goede wandelschoenen en Britse ponden, alsook het boekje van uw Ziekenkas.

 

Voor alle verdere info kan u terecht op gsm: 0498/97.38.15 of mail naar: werner1078@hotmail.com

 

P.S. Bij inschrijving gelieve me ook je telefoonnummer, leeftijd en geslacht te willen laten weten a.u.b.,