Nieuwe site Universeel

maandag 01 oktober 2012 

 

Geschreven door Administrator

Beste vrienden,

De kogel is eindelijk door de kerk. De nieuwe site van Universeel is inmiddels online en bereikbaar viahttp://universeel-gent.jimdo.com/ . Dit adres is echter voorlopig tot de overdracht van de domeinnaam "Universeel.org" heeft plaatsgevonden (ergens halfweg oktober), waarna de oude site uit de ether zal verdwijnen.
Het was ons een waar genoegen om deelgenoot te zijn van deze vriendenkring. Na 35 jaar verenigingswerk bij een vier- vijftal verenigingen werd het tijd voor wat meer Zen in ons leven. Maar dit is geen afscheid, telkens de gelegenheid zich voordoet, zullen Bernard en ik de voordrachten bijwonen.
Een complete nieuwe kern is het echter niet geworden. Nicole, Rudy & Marie-Christine zijn nog steeds van de partij. Patrick Coucke & zijn vrouw Gaby Tahon zijn de nieuwkomers die het team komen versterken.

warme groeten,

Veronique & Bernard 
voormalige webmaster  -  penningmeester Universeel

 

Lezing okt. '12 - De esoterische tarot

woensdag 10 oktober 2012 om 20.00 uur

Gastspreker: Werner Kodaz

In deze lezing zullen we het hebben over de Grote Arcana (Groot Geheim) van de Tarot. Deze bestaat uit 22 kaarten (afbeeldingen) maar omdat de O de Dwaas op het einde terugkomt in zijn/haar getransformeerde vorm bestaat hij eigenlijk uit 23 kaarten! 22 kaarten of afbeeldingen in zijn niet getransformeerde vorm, 22 = (2+2 = 4) 4 de Basis, Malkuth in de Kabbalah, de basis waarop de transformatie kan plaatsvinden en dan hebben we eigenlijk 23 kaarten of afbeeldingen, 23 = ( 2+3 = 5) 5 is Geburah in de Kabbalah de sfeer of Sephiroth van positieve discriminatie, 5 is ook het Getal van de Lerares of leraar soms ook de Hoge Priester genoemd, maar 5 is ook het Pentagram! Kortom uit deze korte introductie kunt u al opmerken dat de esoterische verklaring van de Tarot veel verder en dieper gaat dan je zou vermoeden.

De Tarot is eigenlijk geen voorspelling systeem maar wel een Boek van Inwijding! Wel nu over dat Boek van Inwijding zullen we het tijdens deze lezing hebben. Deze lezing is geschikt voor zowel mensen die totaal niets van deTarot afweten als voor de meer ervaren Tarot beoefenaar. Kortom het belooft weer, zoals u ondertussen van Werner gewend bent, een lezing te worden die valt buiten het mainstream ( algemeen gedachtegoed) valt! Wederom een lezing om niet te missen!

 

Inkom: 8 €

 

Locatie lezingen: ‘Kaffee A Capella’ (1ste verd.) Godshuizenlaan 33, Gent. Recht tegenover het Bijlokemuseum (info over de wegenwerken hier.).
Op wandelafstand (±14 min.) van het station Gent Sint-Pieters. 
Na 19:00u is er gratis parkeerplaats op de Koning Leopold II-laan ( 't Citadelpark) en op de Louis Pasteurlaan (Bijlokehof). Beiden op wandelafstand (±7-8 min.) van A Capella.
Wie onmiddellijk een parkeerplaats wenst (gezien de vervelende wegenswerken aan de R40), kan beter gebruik maken van de parkeergarage op het Sint-Pietersplein, die bevindt zich op wandelafstand (±10 min.) van A Capella. Meer info daarover op de site van Parkeerbedrijf Gent.

Reservaties:
ma-vr. van 15u-20u  +32 495 63 00 73of e-mail via·reservatieformulier (Nicole)

Beperkte plaatsen! Gelieve dus vooraf en tijdig te reserveren. De plaatsen worden altijd gereserveerd op volgorde van inschrijving! Om praktische redenen vragen wij tevens naam & voornaam van de persoon die u zal vergezellen, te melden! Bij voorbaat dank! Sms'en kan ook op bovenstaand nummer.