Nieuwsbrief augustus 2012


Esoterische vriendenkring UNIVERSEEL
Esoterische vriendenkring UNIVERSEEL Gent


Beste ....,
 
De zomer zit er alweer op en er zijn tal van veranderingen op komst.

Welnu, veranderingen hoeven niet altijd negatief te zijn, ze betekenen ook nieuwe wegen inslaan, nieuwe kansen grijpen, nieuwe openingen creëren, nieuwe ideeën opperen enz.

Jarenlang hebben Bernard en ik, onze taken binnen de vriendenkring ‘Universeel’ met veel plezier gedaan. Maar het afgelopen jaar was erg zwaar en het heeft me veel moeite gekost (en nu nog steeds) om alles bij te benen, zowel binnen mijn privéleven als er buiten. Niettemin, we hebben het altijd naar onze zin gehad in de vriendenkring, maar voor mijn eigen welzijn en gezondheid (en onder lichte dwang van de cardioloog), zat er niets anders op dan de fakkel door te geven aan de nieuw samengestelde kern.

Een complete nieuwe kern is het niet geworden. Nicole, Rudy & Marie-Christine zijn nog steeds van de partij. Eric, Martine, Bernard en mezelf besloten deze zomer een stapje opzij te zetten. Patrick Coucke, de nieuwkomer (doch niet onbemind) is bereid de meeste taken van Bernard en mij over te nemen.

De website blijf ik min of meer nog wat beheren (eind herfst), tot men uiteindelijk besloten heeft wat ermee moet gebeuren. Een nieuwe en eenvoudiger site opzetten of een zakelijke pagina in Facebook opstarten. De keus is aan de nieuwe kern, maar je zult zeker tijdig op de hoogte gebracht worden door Patrick van dit alles!

Natuurlijk gaan al die lange jaren van samenwerken en bijeenkomsten ons niet in de koude kleren zitten. En telkens de gelegenheid zich voordoet, zullen Bernard en ik de voordrachten blijven bijwonen. Nu we het toch over voordrachten hebben, Universeel start het nieuwe seizoen op woensdag 19 september met de lezing 'Wanneer begon de beschaving?'  door Eric Cornand. (zie verder in deze nieuwsbrief)

Mijn hoofdstuk als werkende kracht bij de vriendenkring sluit ik af met deze boodschap “Trouw aan Zich Zelf zijn en blijven”. Een tekst die ik onlangs las op de ‘DailyOm’-site en die ik graag met jullie wil delen.
 
Warme groeten,
 
VeroniqueTrouw aan Zich Zelf zijn
door Madisyn Taylor

Wanneer wij ons aan de wereld tonen zonder een masker op en we blijven onszelf, dan geven wij anderen ook de kans om hetzelfde te doen.

De meesten van ons zijn vertrouwd met het idee van “trouw aan Zich Zelf zijn” en hebben een intuïtief gevoel over wat dat betekent. Mensen die trouw aan zich zelf blijven verbergen zich niet achter een masker om zich te beschermen tegen hun vrees van hoe ze zullen overkomen naar de buitenwereld toe. Een verkeerd zelfbeeld ophangen waardoor ze blijk geven van sterker, krachtiger en zelfstandiger te zijn dat doen ze ook niet.  Mensen die “trouw aan Zich Zelf zijn”, tonen zich zoals ze zijn, met hun goede en minder goede kanten, ze delen hun ware aard met de mensen die het geluk hebben hen te kennen.

Het is niet gemakkelijk om ons eigen zelf te zijn, want de maatschappij waarin we leven overspoelt ons voortdurend met beelden van fysieke en materiële perfectie. Het gevolg hiervan is dat we ons jonger, slanker, rijker en succesvoller gaan voordoen. Zolang we aan deze maskerade blijven deelnemen, krijgen we erkenning van buitenaf, maar de mensen de hun ware zelf blijven, doen ons inzien dat wij innerlijk lijden. Telkens we beginnen te twijfelen aan onze eigen zelfheid, en de drang groeit om ons grootser, beter of mooier te gaan voordoen, dan sturen we ons onbewust, een bericht toe, dat we niet voldoen aan de eisen van de anderen. Ondertussen, mensen die zich niet anders voordoen dan wie ze in werkelijkheid zijn, komen ergens binnen en dragen een gevoel van rust, warmte en humor met zich mee. Ze erkennen hun rimpels en lachen om hun persoonlijke eigenaardigheden, zonder dat ze zichzelf naar beneden halen.

Deze personen sporen ons aan om onze eigenste zelfverdediging te laten varen en laten ons genieten van de momenten dat we onze ‘ware zelf’ zijn. In hun aanwezigheid, voelen we ons dan ook veilig genoeg om onze maskers af te zetten en we ervaren de vrijheid en we hoeven ons nergens achter te verschuilen. Diegenen, die van thuis uit een ​ouder hebben die altijd zich zelf is gebleven, gaan zich makkelijker op een zelfde manier gaan uiten. De overigen zullen misschien wat harder moeten gaan werken om hun uiterlijk vertoon te overstijgen, om zo de schoonheid en het leuke van het ‘ware zelf’ met anderen te delen. Onze beloning, voor het nemen van een dergelijk risico, is als we dit doen, we ook anderen zullen aantrekken, stimuleren en inspireren, en hen de kans geven hun ware zelf te zijn en te blijven ongeacht wat dan ook.
Lezing

Wanneer... begon de beschaving?
Eric Cornand

wo. 19 september   20u00

Het is algemeen bekend dat de Katholieke kerk zich voor haar menselijke geschiedenis op de Bijbel verlaat. IJverige katholieke monniken met enig wiskundig talent hebben berekend dat het universum zo’n zesduizend jaar geleden is geschapen door God. Dat de kerk en de creationisten met hun overtuiging in schril contrast staan tot het positief wetenschappelijk wereldbeeld van de doorgaans atheïstische en monistische wetenschappers is ook al geen geheim. Volgens de laatsten is ons universum ruim 14 miljard jaar oud.

Een moeilijk te overbruggen meningsverschil dus. Vooral aangezien de wetenschappers de ergerlijke gewoonte hebben om hun kennisniveau als absoluut onbetwistbaar te beschouwen.

Göbleki Tepe

Maar op één punt hebben beide antagonisten het duidelijk mis: de oudste beschaving op Aarde, namelijk de Soemerische, is niet de oudste beschaving op Aarde. Niet langer, in ieder geval.

De wetenschappers weten er geen weg mee en dus wordt het onderwerp uit de media gehouden (wat nogmaals aantoont in welke mate de media gecontroleerd worden door de creatoren van het mainstream gedachtegoed). Gelukkig is er (vooralsnog) het internet, al is ook daar de informatie eerder schaars. Maar dat er in zuidoost Turkije een archeologische ontdekking van fenomenale waarde is gedaan begint stilaan door te dringen tot de geesten van de archeologen die toch nog enige objectiviteit en openheid betrachten.

Lees meer... Berperkte plaatsen! Reserveren is aangeraden. De plaatsen worden altijd gereserveerd op volgorde van inschrijving! Om praktische redenen vragen wij tevens naam & voornaam van de persoon die u zal vergezellen, te melden!  Bij voorbaat dank!
Telefoneer*
(ma-vr. van 15u-20u)/ SMS naar +32 495 63 00 73  of e-mail via reservatieformulier

Locatie lezingen:
‘Kaffee A Capella’ (1ste verd.) Godshuizenlaan 33, Gent. Recht tegenover het Bijlokemuseum.
Op wandelafstand (±14 min.) van het station Gent Sint-Pieters. Na 19:00u is er gratis parkeerplaats op de Koning Leopold II-laan ( 't Citadelpark) en op de Louis Pasteurlaan (Bijlokehof). Beiden op wandelafstand (±7-8 min.) van A Capella.
Wie onmiddellijk een parkeerplaats wenst (gezien de vervelende wegenswerken aan de R40), kan beter gebruik maken van de parkeergarage op het Sint-Pietersplein, die bevindt zich op wandelafstand (±10 min.) van A Capella. Meer info daarover op de site van Parkeerbedrijf Gent.

* Behoudens onvoorziene omstandigheden
Komende activiteiten
Herfst 2012

SEPTEMBER
19


Onderwerp nog niet gekend
Gastspreker:
Eric Cornand
20u00

OKTOBER
10


Esoterische Tarot
Gastspreker:
Werner Kodaz
20u00

NOVEMBER
14


Relatie tussen ziekte en emotionele stress
Gastspreker:
Louis Ponette
20u00

DECEMBER
12


Dromen
Gastspreker:
Corry Geijsen
20u00Wie zijn wij?

"Universeel" is een vriendenkring die ruimte biedt aan ieder die interesse heeft in Bewustwording, Esoterie, Filosofie, Parapsychologie, Persoonlijke Ontwikkeling, Spiritualiteit, Zingeving e.a. Cursussen en maandelijkse lezingen.

website Universeel
E-mail Universeel
Tel.: +32 495 63 00 73*

* behoudens onvoorziene omstandigheden 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u aangegeven heeft op de hoogte te willen blijven van onze activiteiten en updates van onze site & vriendenkring. Afmelden of adres wijzigen gaat zeer eenvoudig, in elke nieuwsbrief vindt u een link terug waarmee u zich kunt uitschrijven of uw profiel/adres aanpassen.

Esoterische Vriendenkring Universeel Gent
Voorlopig postadres:
Mandekensstraat 106
Baasrode 9200
Belgium

Add us to your address book  • 271  subscribersSent to oceanos@pandora.be — why did I get this?
unsubscribe from this list | update subscription preferences
Esoterische Vriendenkring Universeel Gent · Voorlopig postadres: · Mandekensstraat 106 · Baasrode 9200
Email Marketing Powered by MailChimp